Saps Que l’artista badalonina Ruth Soria va participar a l’esdeveniment benèfic Tot Per la Salut Mental?

  • El diumenge 17 de setembre de 2023, l’artista badalonina Ruth Soria, graduada en Belles Arts a la Universitat de Barcelona, va participar com a artista convidada a l’esdeveniment benèfic TOT PER LA SALUT MENTAL que es va dur a terme al centre de Barcelona, el Raval. Un esdeveniment organitzat per la botiga Anden Shop, el bar més emblemàtic del Raval conegut com 33/45 i altres patrocinadors, incloent Moritz. Diversos artistes van tenir l’oportunitat de participar en aquest esdeveniment a través de l’art, pintant les persianes dels locals de la zona i expressant la seva visió i contribució a la salut mental. A més d’una paella popular i música en viu amb Dj’s, entre d’altres activitats.

Per a Ruth Soria aquest esdeveniment va ser una oportunitat per plasmar una problemàtica que avui dia encara és un tabú en la societat. L’artista considera que l’art és un agent de salut mental en si mateix, ja que expressar-se a través de la creativitat ajuda a transmetre i fer visibles els nostres pensaments i emocions de manera sana. L’art en totes les seves vessants pot ser una forma poderosa d’expressió personal i pot tenir un impacte positiu en la nostra salut mental. A través d’aquest, podem explorar i processar les nostres experiències, emocions i pensaments, el que pot ajudar-nos a comprendre millor nosaltres mateixos i als altres. A més, l’art també pot ser una forma efectiva de comunicació i connexió amb els altres en transmetre missatges i emocions.

La peça artística realitzada per Ruth Soria durant la Jam artística va ser pintada en la seva totalitat amb pintura en aerosol a la persiana situada al local 33/45. Va ser realitzada amb pintura en spray Montana Cans, una marca de pintura en aerosol que es pot adquirir a la botiga Andén Shop (organitzador de l’esdeveniment) que es troba al C/Joaquín Costa de Barcelona. En aquesta obra podem observar una figura femenina, que és l’element principal de la composició. Aquesta peça artística representa que quan un escolta les seves emocions amb atenció i fa una mirada cap al seu interior, és capaç d’entendre en quin moment es troba. Això comporta una mort psicològica que ens transforma sempre en una millor versió.

Aquesta mort psicològica ha estat representada a través del símbol de la papallona que trobem en la composició de l’obra. Per a Ruth Soria, la papallona simbolitza la mort, la resurrecció i la transformació. Quan un transforma els seus pensaments en positius, l’angle i visió de la vida canvien completament. En deixar-se guiar pel cor o les corazonades, un altre dels elements destacats d’aquesta obra, es troba la tranquil·litat perquè sap que el que ha fet ha estat correcte en cada situació de la vida i des de la consciència.

A més, Ruth Soria ha mencionat que la seva obra és un homenatge a les dones víctimes de la societat patriarcal. Segons l’artista, el seu art és un mitjà per expressar el drama íntim de l’existència humana. Per presentar la duresa de la condició humana, Soria ha utilitzat un llenguatge visual radical i sense concessions a l’espectador.

L’artista va tenir l’oportunitat de compartir aquest meravellós espai amb altres artistes rellevants del panorama actual de l’art urbà. Les persianes que van pintar quedaran plasmades fins al proper any.

 

 

<< Volver a QueSaps