48h OPEN HOUSE BCN a Badalona

48h OPEN HOUSE BCN és un festival d’arquitectura, un cap de setmana de portes obertes a molts tipus d’edificis diferents. El festival es desenvolupa en sis ciutats: a Barcelona, Santa Coloma de Gramenet, Vilassar de Dalt, Sant Joan Despí, Badalona i a l’Hospitalet de Llobregat.

Enguany, la programació del festival d’arquitectura 48h Open House BCN s’organitza al voltant de la temàtica La ciutat saludable.

Per adaptar-se a les circumstàncies provocades per la pandèmia per la COVID-19, enguany el festival ofereix, a part de les visites presencials habituals, visites guiades amb audioguia i activitats virtuals

El cap de setmana del 24 i 25 d’octubre, tornarem a gaudir de l’arquitectura de les nostres ciutats caminant-les amb la voluntat de conèixer l’arquitectura dels barris i ciutats.

La programació del festival d’arquitectura 48h Open House BCN s’ha agrupat en zones que es poden recórrer a peu amb una distància màxima de quinze minuts entre les diferents activitats. D’aquesta manera, l’associació aposta per un festival de proximitat que evita els grans desplaçaments dins la ciutat.

La ciutat de Badalona participa, per cinquè any consecutiu, en el festival d’arquitectura 48h Open House BCN: un cap de setmana a l’any de portes obertes a edificis de tot tipus, forma i mida que explica l’arquitectura de manera transversal. Ens proposen tres itineraris diferents:

L’ARQUITECTURA DEL PROGRÉS A BADALONA

El 1895, després de l’arribada del ferrocarril, es projecta el Pla Pons, que dibuixa un eixample a banda i banda del barri del Centre. A ponent, trobem l’eixample més potent, l’actual barri del Progrés, que s’organitza amb illes de mida diferent: unes més grans, destinades a una funció clarament industrial, i unes altres més petites, encaixades entre les indústries per a ús residencial dels obrers. Aquest barri acumula nombrosos edificis històrics, com les antigues fàbriques de Gottardo de Andreis o Can Casacuberta, i com les modernistes Casa Leonardo Leprevost, Casa Enric Pavillard, Casa Agustí o Can Pepus. Sabríeu dir quin ús tenen actualment tots aquest edificis?

EL COR DE BADALONA

Badalona, com a bona ciutat moderna, és policèntrica, però al seu cor és on s’enllacen les artèries vertebradores de la ciutat: des del primer traçat del cardus i del decumanus de Baetulo, passant per l’enclavament medieval de Dalt la Vila, el guany de terres a Baixa Mar, com l’arribada del ferrocarril i la industrialització fins a la plaça de Pompeu Fabra i el futur intercanviador.

EDIFICIS PER A LA SALUT

La definició de salut, a més de l’absència de malalties, és el benestar físic, psicològic, social, espiritual, sexual i mediambiental, incloent-hi els edificis i el seu entorn, que tenen una funció crucial en el benestar de les persones. No només es vetlla per la salut als hospitals i en altres instal·lacions biomèdiques, també ho fan espais de repòs i meditació, com Sant Jeroni de la Murta, o llocs que integren socialment infants i joves en risc d’exclusió social, com la Fundació Germina. I no només les activitats que s’hi fan són saludables, els edificis i el seu entorn també poden ser-ho.

Per més informació a https://www.48hopenhousebarcelona.org

 

 

<< Tornar a Actualitat

Subscriu-te

Vols rebre la nostra Newsletter? Amb ella et podràs assebentar de tot el que passa i pots fer a Badalona

Veure la política de privacitat

* Camps obligatoris