CLUB DE LECTURA MATINAL - a la Llibreria Mitja Mosca
Llibreria Mitja Mosca

Ubicació

Llibreria Mitja Mosca
Carrer d'Ignasi Iglesias, 48, 08912 Badalona, Barcelona

Més Informació

Més informació

Date

08.11.2022
Caducat!

Hora

11:30 am

Cost

€10.00

CLUB DE LECTURA MATINAL – a la Llibreria Mitja Mosca

Per aquells que treballeu de tardes o nits, pels que esteu jubilats, pels que el matí us inspira… Us proposem sis lectures de ficció – novetats i llibres de fons – per llegir i després compartir amb els participants del club.

Si després d’un cafè i un croissant el que et ve més de gust és parlar de llibres, aquest és el teu club de lectura.

Activitat conduïda per la llibretera Laia Arce.

Club complet (6 sessions): 36€
Preu Sessió individual: 8€
Inscripcions a: llibreria@mitjamosca.com

Sessions:

DIMARTS 8 DE NOVEMBRE, 11:30h

Baba Yagá puso un huevo, de Dubravka Ugrešić (Editorial Impedimenta)

Baba Yagà és una criatura fosca i solitaria, una bruixa que segresta els nens i viu al bosc, en una casa que s’aguanta sobre potes de gallina. Però també viatja a través de les històries i cada una d’elles adopta una nova forma: una escriptora que retorna a la Bulgaria natal de la seva mare, que atormentada per la vellesa, li demana que visiti els llocs on ella no podrà tornar; un trio d’ancianes misterioses que s’allotgen durant un dies en un spa especialitzar en tractaments de longevitat; i una folklorista que investiga incansablemente la figura tradicional de la bruixa. Velles, esposes, mares, filles, amants. Totes conflueixen en Baba Yagà. Entre l’autobiografia, l’assaig i el relat sobrenatural, la seva història es converteix en la de Medusa, Medea i tantes altres figures maleïdes, dibuixant un tríptic apassionant sobre com apareixen i desapareixen les dones de la memòria col·lectiva.

 

DIMARTS 13 DE DESEMBRE, 11:30h

Abans de les cinc som a casa, d’Albert Forns Canal (Edicions 62)

Algú es mor, la família es reparteix les coses de valor i contracta una empresa perquè buidi el pis. Les seves pertinences acaben venudes als Encants i, el diumenge següent, un passavolant troba tretze llibretes al mercat de Sant Antoni. Són els diaris d’un barceloní que, des de mitjans dels anys seixanta i durant quinze anys, va deixar constància del seu dia a dia.

La resposta és aquesta novel·la amb què Albert Forns ens capbussa en una aventura fascinant: la recerca, a partir d’unes llibretes –“la del pis nou”, “la del casament”, “la de la jubilació”, “la de les primeres eleccions democràtiques”–, de la persona que s’hi amaga al darrere, l’Hilari, un personatge ordinari amb una vida extraordinària.

 

DIMARTS 10 DE GENER, 11:30h

El invencible verano de Liliana, de Cristina Rivera Garza (Literatura Random House)

El 16 de julio de 1990, Liliana Rivera Garza, mi hermana, fue víctima de un feminicidio. Era una muchacha de 20 años, estudiante de arquitectura. Hace apenas un año decidí abrir las cajas donde depositamos las pertenencias de mi hermana. Su voz atravesó el tiempo y, como la de tantas mujeres desaparecidas y ultrajadas en México, demandó justicia.

El invencible verano de Liliana es una excavación en la vida de una mujer brillante y audaz que careció, como nosotros mismos, como todos los demás, del lenguaje necesario para identificar, denunciar y luchar contra la violencia sexista y el terrorismo de pareja que caracteriza a tantas relaciones patriarcales.

 

DIMARTS 14 DE FEBRER, 11:30h

El sentit d’un final, de Julian Barnes (Angle Editorial / Anagrama)

Tony Webster és ara un jubilat de vida tranquil·la, divorciat amistosament, amb una filla i aparentment en pau amb la seva vida. Però quan rebi una carta d’un bufet d’advocats, es veurà abocat a revisar el seu passat, especialment els seus anys adolescents.
Just abans d’anar a la universitat, el seu grup d’amics es va ampliar amb l’Adrian Finn, el més seriós i intel·ligent de tots quatre. Amb fam de sexe i de llibres, sense noies, van viure un any molt intens i van jurar ser amics per sempre. Ara, passats més de quaranta anys, Tony Webster s’adona que molts fets potser no van passar com els havia recordat. Perquè la memòria és imperfecta i pot fer aflorar sorpreses. I, fins i tot, obligar-te a reinterpretar tota una vida.

 

DIMARTS 14 DE MARÇ, 11:30h

La balada del cafè trist, de Carson McCullers (L’Altra editorial /Seix Barral)

La balada del cafè trist és la història fascinant i terrible d’un triangle amorós. La protagonista, la senyoreta Amelia, que regenta el cafè que fa de punt de trobada d’un poble del sud dels Estats Units, és un dels personatges més inoblidables que ha donat la narrativa nord-americana dels últims cent anys.

El món punxant, desesperançat i profundament poètic de McCullers, el seu do per retratar l’amor i la malenconia i la sensibilitat amb què endinsa els lectors en la silenciosa, secreta i sagrada intimitat dels seus personatges són a la base d’un art incomparable. Amb un sentit prodigiós del ritme i un domini impecable de la construcció narrativa, aquest volum justifica plenament la consideració de Carson McCullers com una escriptora autènticament imprescindible.

 

*En cas de no cobrir el mínim de places establertes l’activitat s’anul·larà i es retornarà l’import de l’inscripció a la gent inscrita.

 

Més informació a https://www.llibreriamitjamosca.com/clubs-de-lectura/club-matinal

<< Tornar a l’Inici