Conferència: Una primera aproximació a la marmorització dels espais públics de Baetulo.
Museu de Badalona

Ubicació

Museu de Badalona
Pl. Assemblea de Catalunya, 1 08911 Badalona Barcelona
Website
https://www.museudebadalona.cat

Més Informació

Més informació

Data

16.11.2021
Caducat!

Hora

7:00 pm - 8:30 pm

Cost

€6.00

Conferència: Salve viator! Noves dades sobre les vies i les restes documentades al suburbi occidental de Baetulo durant la intervenció del carrer de Coll i Pujol.

Conferència: Salve viator! Noves dades sobre les vies i les restes documentades al suburbi occidental de Baetulo durant la intervenció del carrer de Coll i Pujol.

A càrrec de Mikel Soberón, arqueòleg de Global Mediterrània.

Durant els mesos de setembre de 2019 i març de 2020, es va realitzar una intervenció al solar que fins llavors havia estat ocupat per un bloc d’habitatges construïts durant la II República i coneguts com les cases verdes. Està situat entre els carrers de Sant Ramon, de Coll i Pujol i la plaça Alcalde Xifré.

La intervenció va ocupar una superfície de gairebé 1000 m2, i la cronologia de les troballes marca un període històric de gairebé 1000 anys, que s’inicia amb un petit assentament ibèric del s. V aC, i finalitza amb un edifici abandonat al s. VI dC.

Un dels elements que articulen aquest jaciment són els diversos camins o vies que el creuen, de sud a nord, i que es corresponen en època romana al tram de la Via Augusta. A més també es va documentar una àrea metal·lúrgica de treball, una àrea d’enterraments i diversos habitatges.

Ens trobem doncs, davant d’un dels jaciments que ens mostren una ocupació més llarga i continuada del municipi de Badalona. I que ens permet, a més, conèixer millor com era el suburbi occidental de la ciutat de Baetulo, en el qual amb les intervencions dels últims anys s’hi ha documentat una alta ocupació.

En el marc del cicle de conferències Novetats arqueològiques.

 

Entrada lliure amb inscripció prèvia.

Més informació a https://www.museudebadalona.cat/esdeveniment/conferencia-salve-viator-noves-dades-sobre-les-vies-i-les-restes-documentades-al-suburbi-occidental-de-baetulo-durant-la-intervencio-del-carrer-de-coll-i-pujol/

<< Tornar a l’Inici