El Círcol

Ubicació

El Círcol
Carrer Sant Anastasi, 2, 08911 Badalona, Barcelona
Website
https://elcircol.cat
Categories

Més Informació

Entrades

Date

02.05.2022
Caducat!

Hora

6:30 pm

DOCUMENTAL: TARARÁ – al Círcol

El Casal de Cuba de Badalona i El Círcol programen en aliança la projecció del documental “TARARÁ”, el qual s’estrena a Catalunya. Comptarem amb la presència del seu director, Ernesto Fontan, i amb la productora Tatiana Nemecek, amb els quals podrem conversar un cop finalitzat el documental.

L’entrada serà gratuïta per als socis i sòcies del Círcol i per als socis i sòcies del Casal de Cuba. En cas que encara no t’hagis fet soci, podràs fer  un donatiu de 3€ en finalitzar la projecció.

 

SINOPSI DE “TARARÁ”

Milers de nens afectats per l’explosió de la central nuclear de Chernòbil arriben a la ciutat de Tarará a Cuba, on s’organitza un programa de recuperació integral per a les víctimes. A través del relat dels seus protagonistes reconstruïm una història solidària i apassionant.

Context: L’any 1986 va explotar una central nuclear a Chernòbil, Ucraïna, provocant una onada de radiació per gairebé tot Europa. Milers de persones van ser afectades. Mentrestant, de l’altre costat del món, Cuba es preparava per a la imminent caiguda de l’URSS, el seu principal soci i sosteniment econòmic. Aquesta etapa després es coneixeria com a “Període Especial”; el moment més difícil que li va tocar travessar a l’economia cubana.

Cuba, malgrat totes les adversitats, ha estat rebent durant 20 anys a més de 26.000 nens ucraïnesos, russos i bielorrussos malalts per brindar-los tractament mèdic gratuït. Metges, traductors i personal de la salut compromesos dia i nit a cura d’aquests petits, els quals van passar a formar part important de les seves vides.

 

Més informació al Círcol

<< Tornar a l’Inici