MAR SERRA GRUP Vivit - Música

Ubicació

Teatre Margarida Xirgu
Carrer de Francesc Layret, 41, 08911 Badalona, Barcelona
Categories

Més Informació

Més informació

Date

04.02.2023
Caducat!

Hora

1h i 05 min
8:00 pm - 9:05 pm

EL MAR: VISIÓ D’UNS NENS QUE NO L’HAN VIST MAI De Xavier Bobés i Alberto Conejero – Teatre

Aquesta és la història d’una promesa que no es va poder complir, la que va fer un mestre als seus alumnes. El mestre era Antoni Benaiges. Els alumnes eren els nens i nenes de l’escola rural de Bañuelos de Bureba, un poble de la província de Burgos. La promesa la va fer un dia d’hivern de l’any 1936. Els va prometre el mar.

Pocs mesos després, paga de la seva butxaca una impremta i un gramòfon. Des d’aquell mateix any, els nens i les nenes publiquen les seves emocions i el seus pensaments en un quadern: El mar. Visión de unos niños que no lo han visto nunca. El quadern conté, en format de vers, les expressions dels escolars de com s’imaginen el mar, les seves pors i els seus somnis. El mestre els promet que aquell mateix estiu els portarà a Catalunya perquè coneguin el mar.

El 25 de juliol de 1936 Benaiges és afusellat. La promesa del mestre no es va poder complir.

Una obra de teatre poètic, documental i d’objectes que rescata de la memòria la història valenta i silenciosa d’un mestre rural afusellat en els primers dies de la revolta feixista.

El mar és la història d’una passió docent, del compromís humà i pedagògic dels qui com Benaiges creuen que només l’educació pot canviar el món.” Santi Fondevila, Diari Ara

 

Autoria i direcció: Xavier Bobés i Alberto Conejero
Dramatúrgia: Alberto Conejero a partir de textos de les nenes i nens de l’escola de Bañuelos de Bureba, del seu mestre Antoni Benaiges i de Patricio Redondo, Marina Garcés i Alberto Conejero
Espai escènic: Pep Aymerich
Audiovisuals: Albert Coma
Espai sonor: Julià Carboneras
Il·luminació: Jou Serrai Mario Andrés Gómez
Disseny d’art: Anna Auquer
Pintura: La Beren
Interpretació: Xavier Bobés i Sergi Torrecilla

Fotografia: David Ruano

 

Funció escolar – Dilluns 6 de febrer a les 11h

 

<< Tornar a l’Inici