Centre Cultural el Carme

Ubicació

Centre Cultural el Carme
Carrer de Francesc Layret, 78-82 Badalona, Barcelona

Més Informació

Més informació a

Date

10.03.2022
Caducat!

Hora

De dimarts a divendres, de 16.30 a 20 hores Dissabtes d'11 a 14 hores i de 16.30 a 20 hores Diumenges i festius, d'11 a 14 hores
Tot el dia

Exposició “Forjadors de la Festa. El patrimoni festiu de Badalona” a la sala Josep Uclés del Centre Cultural El Carme

Enguany, l’exposició Forjadors de la Festa se centra en el ritual al voltant de les Festes de Maig que honoren Sant Anastasi, copatró de Badalona. Manté la línia conceptual i pedagògica basada en els aspectes rituals de la Festa, situant com a eix cabdal la figura de Sant Anastasi i, en contraposició, el Dimoni.

El comissari de l’exposició és Marc Abril, fester, músic i membre de Xitxarra, el Grup d’Estudis de la Festa de Badalona, qui fa un repàs a l’origen de la devoció al Sant a Badalona i dels inicis de la Cremada del Dimoni, així com de la seqüència d’actes i entremesos que l’acompanyen la Nit de Sant Anastasi.

L’exposició i les activitats complementàries estan organitzades per l’Ajuntament de Badalona, Badalona Cultura i Xitxarra Grup d’Estudis de la Festa, amb la col·laboració del Museu de Badalona, de les entitats Badalona Bèsties de Foc, Castellers de Badalona, Confraria de Sant Anastasi, Diables de Badalona, Esbart Sant Jordi, Geganters de Badalona, Miquelets de Badalona, Mulassa de Badalona, Típic Ball de Bastons de Canyet, del Sr. Joan Duran i la Sra. Rosaura, i de la família Llansó.

 

Horaris de visita de l’exposició:

De dimarts a divendres, de 16.30 a 20 hores

Dissabtes d’11 a 14 hores i de 16.30 a 20 hores

Diumenges i festius, d’11 a 14 hores

Dels 10 de març al 30 d’abril

 

Més informació a http://ajuntament.badalona.cat/noticies/el-centre-cultural-el-carme-acull-lexposicio-forjadors-de-la-festa-el-patrimoni-festiu-de-badalona/

 

<< Tornar a l’Inici