Local Time

  • Timezone: Europe/Dublin
  • Date: 10.04.2021
  • Time: 5:30 pm
Orfeó Badaloní

Ubicació

Orfeó Badaloní
Website
http://www.xn--orfebadalon-ycb4e.cat

Més Informació

Més ionformació

Data

10.04.2021
Caducat!

Hora

6:30 pm

FANTASIES D’ÒPERA a l’Orfeó Badaloní

L’OBAC ENSEMBLE neix com una formació mixta amb músics de l’OBC i la Banda Municipal de Barcelona, essent un dels pocs ensembles cambrístics que barregen corda i vent.

Ensemble és un terme que pren força a la llarga del segle XX per la multiplicitat de les formacions, i dona cabuda a un nou ventall de combinació tímbrica, que atorga el caràcter i ambientació necessaris per la expressió de les idees.

L’Obac presenta un collage d’obres en que aquesta recerca del color, la sonoritat i el virtuosisme estan molt presents. Un repertori que mostra l’eclecticisme d’una època.

La Fantasia és una peça instrumental en què la improvisació i la imaginació del compositor s’anteposen a estils i formes convencionals, permetent una major expressivitat musical.

El terme fantasia d’òpera el van utilitzar LISZT i altres compositors aplicat a peces virtuosístiques basades en temes procedents d’una òpera, un exemple és la Fantasia sobre La Traviata de Giuseppe VERDI.

Gairebé com si haguéssim recuperat l’orquestra d’òpera en el seu moment més intimista, cada instrument aconsegueix erigir-se ara davant de la fossa de teatre i submergir-nos en el món de les llotges, les butaques i el públic embadalit davant l’espectacle. No deixa de ser interessant aquest retorn a l’orquestra des del piano, sens dubte l’instrument més proper a l’orquestra per tants motius, ni que siguin els instruments de vent més semblants a la veu humana, els que facin les vegades de cantant. La distinció entre el que és instrumental i vocal, després de tot, no està tan clara.

Dissabte 10 d’abril, a l’Espai Tolrà a les 18.30h.

ENTRADA 8€   |   NO SOCIS 12€

AFORAMENT LIMITAT. Per assistir con a públic cal haver-se inscrit abans (telf. 933843713) i deixar les vostres dades de contacte.

Més informació https://orfeobadaloni.cat/acte/fantasies-dopera/

 

<< Tornar a l’Inici

Subscriu-te

Vols rebre la nostra Newsletter? Amb ella et podràs assebentar de tot el que passa i pots fer a Badalona

Veure la política de privacitat

* Camps obligatoris