Museu de Badalona

Ubicació

Museu de Badalona
Pl. Assemblea de Catalunya, 1 08911 Badalona Barcelona
Website
https://www.museudebadalona.cat

Més Informació

Més informació

Data

20.06.2021

Hora

11:30 am

JORNADES EUROPEES D’ARQUEOLOGIA al Museu de Badalona

Enguany el Museu de Badalona participa en les Jornades Europees d’Arqueologia amb una visita guiada a l’exposició permanent Baetulo, ciutat romana, situada al subsòl de l’edifici. La visita, de la mà del departament d’Arqueologia del Museu, se centrarà en les peces incorporades a l’exposició permanent al desembre de 2020, i en les excavacions que van permetre aquestes troballes.

Entre les que més destaquen, podrem veure un enterrament de la necròpolis documentada a l’excavació de la plaça de Pompeu Fabra (2008), un espectacular bol de ceràmica procedent de la plaça de la Ciutat Romana (2016), part de la decoració d’un larari aparegut al lateral de la C31 (2017), el mosaic amb decoració bàquica recuperat a la intervenció del carrer Pujol (2018), un anell d’or procedent del carrer de Coll i Pujol (2019) i diverses peces, entre elles una llàntia única en forma de gladiador, provinents de la intervenció al solar de l’Estrella (2019).

La visita permetrà tenir una visió més aprofundida d’aquestes i altres peces que, en alguns casos, són excepcionals tant en el context de la ciutat romana de Baetulo, com en el conjunt del patrimoni arqueològic català. Igualment, es donarà a conèixer amb més detall el context arqueològic en què van aparèixer.

Aforament limitat. Entrada lliure amb inscripció prèvia a https://www.museudebadalona.cat/esdeveniment/jornades-europees-darqueologia-2/

Més informació i a https://www.museudebadalona.cat/esdeveniments/category/activitats/

 

<< Tornar a l’Inici

 • 00

  díes

 • 00

  hours

 • 00

  minutes

 • 00

  seconds

Subscriu-te

Vols rebre la nostra Newsletter? Amb ella et podràs assebentar de tot el que passa i pots fer a Badalona

Veure la política de privacitat

* Camps obligatoris