Ubicació

Ajuntament de Badalona
Plaça de la Vila, 1, 08911 Badalona, Barcelona

Date

06.05.2022
Caducat!

Hora

7:00 pm

Pregó de les Festes de Maig – Festes de Maig 2022

Toc d’Inici – 19h a la Plaça de la Vila
És una crida a la ciutadania que l’avisa fins a tres vegades que la festa és a punt de començar. La partitura que s’interpreta va ser la guanyadora del IV Concurs de Composició Ciutat de Badalona per a Instruments Tradicionals (2007). El Toc d’Inici és interpretat per la Capella de Ministrers de Sant Anastasi.

Pregó i convit
El pregoner llegeix el pregó i l’alcalde dona per iniciades les festes amb la frase “Que comenci la festa!”.

A càrrec de Tomàs Molina 19h a la Plaça de la Vila

És llicenciat en Física i cap de meteorologia de Televisió de Catalunya. Ha presentat i dirigit reportatges de divulgació sobre el canvi climàtic i riscos ambientals, i és professor associat de la Universitat de Barcelona.

En l’àmbit internacional ha estat fundador i president en diverses ocasions de l’Associació Internacional de Meteoròlegs als Mitjans de Comunicació.

Durant la seva llarga carrera professional també ha publicat diferents llibres relacionats amb la meteorologia. Bon coneixedor de la societat badalonina, donarà el tret de sortida a unes festes amb gust de dolça primavera. El bon temps està assegurat!

Hi haurà un intèrpret de llenguatge de signes per a persones amb discapacitat auditiva.
Programa especial en directe a Ràdio Ciutat de Badalona, des de la plaça de la Vila, de 18 a 19.30 h, i a Televisió de Badalona, de 19 a 19.30 h.

Ball de l’Àliga
L’Àliga, en representació de tota la ciutadania i en senyal d’acceptació d’aquesta invitació, farà el seu ball majestuós acompanyada de l’Ensemble de la Banda Simfònica de Badalona, amb música de Daniel Suñé i coreografia a càrrec de la Colla de Geganters de Badalona.

Els Onze Trons de Sant Anastasi
Ens anuncien que la festa acaba de començar.

Ball de Miquelets
A través d’un diàleg en vers o ball parlat, els Miquelets de Badalona es converteixen en guàrdia d’honor de la corporació municipal durant les festes i ens conviden a anar a posar el mocador a Sant Anastasi, com a símbol d’una complicitat popular, ciutadana i festiva.

Seguici Festiu
Un seguici format pels castellers, les Danses de Maig, l’Àliga, els Miquelets, els macers de la ciutat i la corporació municipal pujarà pel carrer de Sant Anastasi fins arribar a la capella del sant.

L’alcalde donarà el mocador de les Festes de Maig a l’enxaneta dels Castellers de Badalona que, coronat el pilar, el posarà a Sant Anastasi.

Aquest any recuperem un element protocol∙lari que introduïm en el seguici, els macers. Són dues figures que trobem documentades a Badalona ja a principis del segle XX i de les quals en conservem les maces originals. Acompanyen les autoritats en representació de la comunitat.

Danses de Maig
A continuació, el seguici tornarà a la plaça de la Vila, on s’acabarà l’acte amb les Danses de Maig, a càrrec de l’Esbart Sant Jordi.

 

Descarrega’t el programa de les Festes de Maig 2022 aquí.

 

<< Tornar a l’Inici