Presentació del llibre "Aprendre" d'Eduard Vallory a Saltamartí Llibres
Saltamartí llibres

Ubicació

Saltamartí llibres
Carrer Canonge Barane 78
Website
https://www.saltamarti.cat/cat/index.php

Date

15.06.2022
Caducat!

Hora

7:00 pm

Presentació del llibre “Aprendre” d’Eduard Vallory a Saltamartí Llibres

Presentació del llibre ‘Aprendre’ d’Eduard Vallory. Dimecres 15 de juny a les 19h, a Saltamartí llibres.

Un relat personal i íntim sobre l’aprenentatge i la vida. En conversa amb  Marcel Mauri, professor de Comunicació de la UPF, Teresa Vivancos, directora de l’Escola Josep Carner.

Sinopsis:

«Els darrers anys, immers en la transformació educativa, m’he imbuït del missatge poderós de John Dewey: l’escola no ha de ser preparació per a la vida, sinó vida mateixa. I per dins, pensava: si volem que l’escola sigui vida, ¿no ens hauríem de preguntar abans nosaltres per la vida?, per la vida que tenim com a adults, per la que ja hem viscut i la que ens imaginem que viurem? Just després dels mesos angoixants del confinament, va arribar la proposta d’escriure un llibre diferent, on m’atrevís a parlar des dels meus sentiments i el que els ha generat. No era conscient que duien molt temps remorejant-me al cap com si fossin abelles, i els he acabat escrivint gairebé mentre els pensava. Portava tota la vida amagant-los discretament: potser ja era hora d’oxigenar-los.»

L’Eduard Vallory és conegut, entre altres coses, per haver liderat la iniciativa de canvi educatiu Escola Nova 21. El que gairebé ningú no sap és que va ser un nen amb moltes dificultats a l’escola, on va patir la rigidesa d’un sistema educatiu que aparta els qui no encaixen. Aprendre és un llibre escrit amb llenguatge despullat, on per primera vegada parla de la seva experiència i de la marca profunda que deixa el fracàs escolar. També parla de com i què pot aprendre algú que, com ell, no aprèn a l’escola, i de la mort, la vida, l’amor, la identitat, la vulnerabilitat, la felicitat i la capacitat d’esdevenir.

 

<< Tornar a l’Inici