Copy of Presentació del llibre "Josep Maria de Porcioles" de Josep Lluís Martín i Berbois a Saltamartí Llibres
Saltamartí llibres

Ubicació

Saltamartí llibres
Carrer Canonge Barane 78
Website
https://www.saltamarti.cat/cat/index.php

Date

16.06.2022
Caducat!

Hora

7:00 pm

Presentació del llibre “Josep Maria de Porcioles” de Josep Lluís Martín i Berbois a Saltamartí Llibres

Presentació del llibre ‘Josep Maria de Porcioles’ de Josep Lluís Martín i Berbois. Dijous 16 de juny a les 19h, a Saltamartí llibres.

Sinopsis:

Aquest llibre tracta la trajectòria vital i professional de Josep Maria de Porcioles Colomer des del seu naixement fins anys després de la seva defunció. El biografiat és conegut de manera fragmentària per la majoria de la societat catalana per ser l´alcalde franquista de la Ciutat Comtal durant disset anys i, sobretot, per la seva desencertada actuació urbanística durant aquest temps; un fet que ha creat una opinió força negativa del personatge. El lector descobrirà aspectes desconeguts durant el període de la Segona República i la Guerra Civil que ajuden a entendre la seva posterior actitud política. També es tracten altres temes, com la seva presidència a la Diputació de Lleida, el seu pas com a jutge d´Apel·lacions d´Andorra o per la Direcció General de Registres i del Notariat del Ministeri de Justícia.

El 1957 va ser nomenat alcalde de Barcelona contra tot pronòstic. Un mandat que no va estar exempt de polèmica en nombrosos àmbits, en especial l´urbanístic i l´immigratori d´arreu del territori espanyol. Tanmateix, cal dir que durant el seu mandat hi hagué accions destacables com la Carta Municipal, la Compilació del Dret Civil de Catalunya o la creació del Museu Picasso i la Fundació Miró. El seu cessament el 1973 va ser la fi de la seva carrera política en l´àmbit públic, però el contacte amb polítics de diverses formacions, en l´àmbit privat, va prosseguir al llarg dels anys.

 

<< Tornar a l’Inici