Presentació del llibre "Ravals" de Montserrat Morera Escarré i "Temps enrere" i Ramon Solsona presentantt a Saltamartí Llibres.
Saltamartí llibres

Ubicació

Saltamartí llibres
Carrer Canonge Barane 78
Website
https://www.saltamarti.cat/cat/index.php

Date

04.05.2023
Caducat!

Hora

7:00 pm

Presentació del llibre “Ravals” de Montserrat Morera Escarré i “Temps enrere” i Ramon Solsona a Saltamartí Llibres.

Dijous 4 de maig, Montserrat Morera Escarré i Ramon Solsona presentaran els seus últims llibres titulats “Ravals” i “Temps enrere”.

Serà a les 19h a la llibreria Saltamartí Llibres.

Sinopsi:

Ravals:

Són tants els ravals del Raval? Així ho veu Mar Church ?abans Mar Coll i Borràs? quan torna a Barcelona al cap de mitja vida a Londres. El seu marit, Paul, es recupera d’una malaltia i es volen vendre el pis familiar del carrer Hospital per comprar-se una casa a Anglaterra. Mentre recorre el barri, evoca el passat familiar: la guerra civil i la repressió, la joventut i les reivindicacions democràtiques, els primers amors, la universitat, el treball com a ginecòloga a Londres, el matrimoni? Però alhora es retroba amb antigues amistats i coneix noves persones que la fan mirar cap el futur.

Ambientada en un llarg lapse de temps que culmina en els atemptats de 2017, Ravals afronta les transformacions urbanístiques i socials d’aquest barri, però, per damunt de tot, aporta una visió honesta de les persones que l’habiten i l’habitaran, sense falses nostàlgies ni ingenuïtats, sempre canviant, com tots els ravals i com la vida mateixa.

Temps Enrere:

L’Elvira i el Tomàs passen pel túnel del temps cap enrere. Van del telèfon mòbil als primers televisors en blanc i negre, de la plenitud professional als orígens humils. Travessen l’amor i el desamor, la salut i la malaltia, afronten cruïlles que canvien el curs de les seves vides, descobreixen el sexe, cada vegada són més joves, fins que tenen tot el futur per escriure. El temps passa per tothom. Per l’Elvira, que neix al Priorat inclement d’abans de la revolució del vi. Pel Tomàs, fill d’una portera que viu en un semi-soterrani. El temps passa també per la corrua de famílies emigrades a Alemanya als anys seixanta. I passa per un teixit de personatges carregats d’històries i d’humanitat. Quan, al cap dels anys, l’Elvira es retroba amb les amigues, ?entre totes formaven una enciclopèdia de la vida viscuda?. La trobada es converteix llavors en ?un mirall veraç, potser cruel, del pas pel túnel del temps?.

Més per informació: https://www.saltamarti.cat

<< Tornar a l’Inici