Presentació del Retaule de Sant Sebastià, segle XV
Museu de Badalona

Ubicació

Museu de Badalona
Pl. Assemblea de Catalunya, 1 08911 Badalona Barcelona
Website
https://www.museudebadalona.cat

Més Informació

Més informació

Data

02.11.2021
Caducat!

Hora

7:00 pm

Presentació del Plafó Central del Retaule de Sant Sebastià, segle XV

El Museu adquireix el plafó central del retaule gòtic del monestir de Sant Jeroni de la Murtra

Presentació del plafó central del retaule gòtic de Sant Sebastià, procedent del monestir de Sant Jeroni de la Murtra, que ha estat adquirit recentment pel Museu de Badalona. La peça, de caràcter excepcional, es presentarà el proper dimarts 2 de novembre, a les 19 hores, a la sala d’actes del Museu

Aquest plafó gòtic formava part del retaule que decorava la capella que els monjos de la Murtra van erigir, a finals del segle XV, en honor a Sant Sebastià arran d’una epidèmia de pesta. És ben curiós que aquesta peça arribi a la nostra ciutat quan encara estem patint la pandèmia de la Covid19.

Del retaule original se’n coneixen actualment dues parts: la predel·la, que pertany a les col·leccions del Museu, i la taula central que s’acaba d’adquirir. Els plafons laterals estan perduts i no sabem quin aspecte tenien, ja que els que es poden veure a les fotografies que han arribat als nostres dies són, per l’estil, clarament posteriors a l’època del gòtic.

El Museu de Badalona inaugurarà una exposició a principis de l’any vinent, en la qual es podran veure les dues peces originals -taula central i predel·la-, així com la reproducció d’altres representacions de Sant Sebastià de la mateixa època, com la del retaule de Sant Sebastià i Santa Tecla de la catedral de Barcelona o la del retaule del Conestable de la capella de Santa Àgata, també de Barcelona. La mostra s’acompanyarà d’un cicle de conferències sobre diversos aspectes relacionats amb l’obra i amb el monestir de Sant Jeroni: el possible autor del retaule, el cenobi a final del segle XV, la música dels jerònims, les epidèmies a l’època medieval i l’advocació a Sant Sebastià.

 

Més informació a https://www.museudebadalona.cat/esdeveniment/presentacio-del-plafo-central-del-retaule-de-sant-sebastia/

<< Tornar a l’Inici