Centre Cultural el Carme

Ubicació

Centre Cultural el Carme
Carrer de Francesc Layret, 78-82 Badalona, Barcelona

Més Informació

Més informació a

Date

26.04.2022
Caducat!

Hora

7:00 pm - 8:00 pm

Presentació de “Gegants. Sis-cents anys de festa i tradició” a la sala Josep Uclés del Centre Cultural El Carme

Presentació de “Gegants. Sis-cents anys de festa i tradició”

Els folkloristes Jan Grau i Carles Feixes presenten l’obra “Gegants. Sis-cents anys de festa i tradició”.

En Jan Grau va publicar, fa anys, “Gegants” i ara en fa una revisió amb en Carles Freixes en una obra que dona a conèixer l’origen, el simbolisme i la història dels gegants, des de la seva primera referència mundial (a la processó del Corpus de Barcelona de l’any 1424) fins abans d’ahir. Alhora es documenta com eren, de quina manera estaven construïts i com es portaven; i la música que els acompanyava, és clar. Del passat fins al present i des de casa fins a una visió internacional.

Jan Grau és, per sobre de tot, un fester molt vinculat al món geganter. De fet, començà portant gegants a Terrassa, la seva ciutat, fins que va aterrar a Badalona on està més o menys vinculat des de 1985. La seva feina fins fa poc ha estat com a tècnic especialista dins la Direcció General de Cultura Popular i Associacionisme Cultural, com a investigador ha publicat més d’un centenar d’articles i un bon nombre de llibres. Ara, trenta anys després de la primera edició publica, amb Carles Freixes, “Gegants. Sis-cents anys de festa i tradició”.

Carles Freixes és, per sobre de tot, geganter; cosa que l’ha fet estudiar la cultura popular i el patrimoni festiu; tot i que va fer els estudis d’arquitectura, especialista en la restauració patrimonial. Actualment és director del Museu Diocesà i Comarcal de Solsona ciutat d’on està més que implicat culturalment.

<< Tornar a l’Inici