Local Time

 • Timezone: America/New_York
 • Date: 30.05.2021
 • Time: 4:30 am - 6:00 pm
Museu de Badalona

Ubicació

Museu de Badalona
Pl. Assemblea de Catalunya, 1 08911 Badalona Barcelona
Website
https://www.museudebadalona.cat
Categories

Més Informació

Més informació

Data

30.05.2021

Hora

10:30 am - 12:00 am

Cost

€6.00

TALLER PER A ADULTS: UN DÉU PER A CADA DIA – Museu de Badalona

Preu: 6 €. Places limitades

De ben petits aprenem els dies de la setmana i els mesos de l’any, i ens expliquen com funciona el rellotge perquè no arribem tard a l’escola. Però, com s’ho feien a l’antiguitat?

Els nostres avantpassats observaven els moviments de la lluna i del sol, el creixement de les plantes i els moments de pluges o tempestes i enregistraven aquestes dades als primers Calendarium.

El calendari que utilitzem actualment, és un dels millors llegats que ens ha deixat el món romà, i te molt a veure amb el que va manar elaborar Juli Cèsar el 46 aC: el conegut calendari julià. Un calendari molt semblant al nostre però amb algunes singularitats que segur que us sorprendran!

Sabíeu que aquest primer calendari romà tenia 10 mesos i que començava al març, quan s’iniciava el comerç marítim i es reprenien les guerres, que havien quedat suspeses amb l’arribada de l’hivern? I que els noms que donava als dies de la setmana, inspirats en les divinitats romanes, són pràcticament els mateixos que fem servir nosaltres? I sabeu per què, per causa dels romans, hi ha mesos amb 30 dies, d’altres amb 31 i, fins i tot un amb 28?

L’activitat ens aclarirà tots aquests dubtes i ens explicarà, també, un munt d’històries mitològiques i les troballes científiques que van fer els romans i que encara avui s’amaguen al nostre calendari.

Més informació i reserva d’entrades a https://www.museudebadalona.cat/esdeveniment/taller-per-a-adults-un-deu-per-a-cada-dia/

 

<< Tornar a l’Inici

 

 

 • 00

  díes

 • 00

  hours

 • 00

  minutes

 • 00

  seconds

Subscriu-te

Vols rebre la nostra Newsletter? Amb ella et podràs assebentar de tot el que passa i pots fer a Badalona

Veure la política de privacitat

* Camps obligatoris