Insectotròpics. Companyia d’exploradors visuals

Insectotròpics és una companyia artística que neix a Barcelona el 2011 arran de la unió d’artistes amb trajectòries de diferents àmbits i llenguatges amb ganes d’experimentar la fusió i interacció de les seves diferents disciplines per a la creació de nous espectacles multidisciplinaris. Els espectacles de la companyia barregen el teatre, el vídeo, la música, la pintura i els objectes per a crear performances multimedia a mode de live cinema.

Insectotròpics està format originalment pels pintors Xanu i iex cosmonauta, el músic Tullis Rennie, els vídeo-experimentadors Vicenç Viaplana i Laia Ribas i la productora Maria Thorson.

Després d’estrenar espectacles el 2012 (La Caputxeta Galàctica) i 2013 (Bouazizi), el 2015 inauguren Fira Tàrrega amb l’espectacle Compra’m!. Els dos darrers espectacles co-produïts per Fira Tàrrega i el TNT de Terrassa. El 2017, la  companyia va estrenar el seu darrer espectacle: The Legend of Burning Man co-produït per SIRF (Stockton International Riverside Festival) i després presentat a Fira Tàrrega a banda de girar per festivals arreu d’Europa.

Al 2015 van rebre dos premis. El Premi BBVA de Teatre 2015 al millor muntatge teatral per La Caputxeta Galàctica i el Premi Fi-Performing Arts 2015 per l’espectacle Compra’m, atorgat per la Direcció de Creativitat i Innovació de l’institut de Cultura de Barcelona i la Unió Europea per a l’espectacle Compra’m!. Aquest darrer espectacle també va ser nominat com a Millor Espectacle d’Arts de Carrer 2015 pels Premis de la Crítica. El 2018 reben també el premi a millor espectacle per La Caputxeta al Festival FIAT de Montenegro.

Des de la seva creació, han presentat els seus espectacles a més de 20 països de tres continents entre els que destaquen Mèxic, Taiwan, França, Alemanya, Txèquia, Hongria, Estonia, Itàlia, Finlandia, Montenegro, Estonia, Brasil, Colòmbia, Corea del Sud, Dinamarca, el Regne Unit, Holanda, Espanya.

A banda de crear espectacles, Insectotròpics s’ha endinsat també en la realització de tallers i xerrades a escoles, instituts, entitats i institucions o universitats tant a nivell local com internacional. Les xerrades compleixen el doble objectiu de difondre el treball de la companyia i compartir les experimentacions amb estudiants, professionals del sector i d’altres artistes, i al mateix temps acostar les arts escèniques a la gent a través de la incorporació de la tecnologia.

web: www.insecotropics.com
facebook: www.facebook.com/insectotropics
twitter:  @insectotropics 
instagram: @insectotropics 
vimeo: https://vimeo.com/insectotropics

<< Tornar a Xarxa d’Artistes

 


La Caputxeta Galàctica
:


The Legend of Burning Man: