Programació de la temporada de teatre de gener a maig als teatres municipals de Badalona 2023!

Els teatres municipals de Badalona -Zorrilla, Margarida Xirgu i Blas Infante- ja tenen a punt la nova temporada gener-maig 2023. Fins a 28 propostes de teatre, música, dansa i màgia per a tots els gustos i per a totes les edats.

El tret de sortida serà el divendres 27 de gener al Teatre Zorrilla amb el gran èxit teatral a Catalunya, La trena, dirigida per Clara Segura i protagonitzada per Cristina Genebat, Marta Marco, Carlota Olcina i la mateixa Clara Segura. Aquell mateix cap de setmana, el dissabte 28 al Teatre Margarida Xirgu, el cantautor madrileny Quique González presenta a Badalona el seu últim disc Sur en el valle.

El mes de febrer començarà amb una producció del Teatre Nacional de Catalunya, El mar: visió d’uns nens que no l’han vist mai que rescata de la memòria la història d’un mestre rural afusellat en els primers dies de la revolta feixista de 1936. El cap de setmana següent, el dissabte 11 al Teatre Margarida Xirgu, les badalonines Mar Serra Grup, presenten el seu nou disc Vivit, un viatge per la mediterrània. I el divendres 17 del mateix mes al Teatre Zorrilla Moriu-vos, d’Anna Ricart Codina i Joan Arqué, serà una de les propostes més suggerents de la temporada.

Dues estrenes teatrals de primeríssim nivell, Amèrica de Sergi Pompermayer amb direcció de Julio Manrique i Yerma de Federico García Lorca i direcció de Juan Carlos Martel Bayod, acompanyaran els concerts del Festival Blues & Ritmes i els espectacles del Festival Dansa Metropolitana durant el mes de març. La Soleá de María Moreno i el Rèquiem nocturn de Pere Faura són les dues grans produccions coreogràfiques de l’edició d’enguany del Dansa Metropolitana.

A l’abril i al maig hi haurà les comèdies La pell fina de Carmen Marfà i Yago Alonso al Teatre Margarida Xirgu i Per fi sol de Carles Sans al Teatre Zorrilla. El cap de setmana del 21 i el 22 d’abril, Tomàs Fuentes i Ignasi Taltavull gravaran un nou show del podcast d’èxit La Ruina al Teatre Blas Infante i Alberto San Juan homenatjarà al poeta granadí més universal amb el recital escènic i musical Lorca en Nueva York al Teatre Zorrilla. I clourà la temporada, el dissabte 27 de maig, la festa teatral Hoy puede ser mi gran noche de la companyia Teatro en Vilo.

ESPECTACLES FAMILIARS

Repartits al llarg de tota la temporada, les famílies badalonines podran gaudir de quatre espectacles familiars molt originals i de gran qualitat: Somriures del Mag Edgard serà l’espectacle familiar de màgia de la nova edició del Memorial Li-Chang, La gata que volia canviar la història de la companyia Thomas Noone Dance serà l’espectacle familiar de dansa i titelles emmarcat dins la nova edició del Festival Dansa Metropolitana, i tancaran el repertori familiar l’espectacle de titelles Sopa de pedres de la companyia Engruna Teatre i el concert per a infants de 0 a 5 anys i les seves famílies Soul & Funk pels més menuts.

BADALONA A ESCENA

Badalona Cultura segueix apostant pels talents locals dins del seu programa “Badalona a escena” oferint a les entitats de les arts escèniques de la ciutat un espai per a l’exhibició dels seus projectes. És en el marc d’aquest programa que la Plataforma de Creació Obrador de Teatre estrenarà al Teatre Margarida Xirgu el dissabte 4 de març l’obra de teatre Estúpidesi el grup Gòspel Sentits celebrarà el seu vintè aniversari amb un gran concert el divendres 19 de maig al Teatre Zorrilla.

FESTIVAL INTERNACIONAL DE MÀGIA, XXIII MEMORIAL LI-CHANG

Del 4 de febrer al 5 de març Badalona acollirà la XXIII edició del Memorial Li-Chang. Els tres teatres de la ciutat es preparen per celebrar les gales de Màgia i humor al Teatre Margarida Xirgu, les quatre Gales Internacionals al Teatre Zorrilla i la Gala Solidària al Teatre Blas Infante.

FESTIVAL BLUES & RITMES

La nova edició del Festival Blues & Ritmes serà del 25 de març a l’1 d’abril. Quatre grups d’alta volada del rock, el rockabilly, el gòspel i el blues aterraran a Badalona procedents d’Estats Units i el Regne Unit: Alejandro Escovedo & The Rant Band, The Harlem Gospel Travelers, Kitty Daisy & Lewis i North Mississippi Allstars Duo.

CICLES DE CINEMA

Es mantenen en els seus horaris habituals els tres cicles de cinema al Teatre Margarida Xirgu: el Cicle Gaudí, el Docs del Mes i el Pack Màgic. Els dos primers els dimecres alternats a les 20h de la tarda i el cicle de cinema infantil Pack Màgic el diumenge a les 12h del matí.

Més informació i venda d’entrades al web www.teatrezorrilla.cat.

 

 

<< Tornar a Actualitat