XVI MAGNA CELEBRATIO

XVI MAGNA CELEBRATIO. Del 20 al 25 d’abril de 2021.

Torna el festival romà de Badalona després del parèntesi obligat de l’any passat. Com és habitual, la Magna Celebratio, que en aquesta edició tindrà com a protagonista l’arquitecte i enginyer Marc Vitruvi (segle I aC), concentrarà totes les activitats durant el darrer cap de setmana d’abril.

Acosteu-vos al Museu i deixeu-vos transportar a la Baetulo romana amb les demostracions i recreacions de reconstrucció històrica, conferències i espectacles que us aproximaran a la vida quotidiana dels nostres avantpassats romans.

A més dels actes presencials, alguns dels quals es podran seguir en directe pel canal de Youtube, s’han programat diferents continguts (reconstrucció històrica, arqueologia i tallers) que es difondran durant el festival en el web i en els perfils de les xarxes socials del Museu.

Enguany, amb motiu de la pandèmia i per garantir la seguretat de participants i de públic, cal inscriure’s i adquirir les entrades, prèviament.

La construcció de la Baetulo romana

Construir una ciutat del no-res no és una feina fàcil. Tampoc ho va ser per als romans que van decidir emplaçar una ciutat a la vessant d’un petit promontori costaner, Baetulo.

La ciutat romana, fundada al segle I aC., es va anar construint al llarg del segle. Les feines i el moviment constant de materials i obrers devien ser frenètics. Del món de la construcció tenim un destacat testimoni de l’època, l’escriptor Vitruvi, qui va deixar un llegat amb el seu tractat d’arquitectura. Enguany coneixerem qui era i com es construïa en època romana.

El festival, que s’ha adaptat a la nova situació de pandèmia, presenta al públic conferències, espectacles i demostracions de reconstrucció històrica, visites al patrimoni arqueològic i activitats i tallers per a tots els públics.

Descarrega el programa 

Més informació a https://www.museudebadalona.cat/magna-celebratio-2021/

 

 

 

<< Tornar a Actualitat