Inventari de coses perdudes, de Judith Schalansky (Més llibres / Acantilado)
Llibreria Mitja Mosca

Ubicació

Llibreria Mitja Mosca
Carrer d'Ignasi Iglesias, 48, 08912 Badalona, Barcelona

Més Informació

Més informació

Date

20.02.2024
Caducat!

Hora

7:30 pm

CLUB DE LECTURA MITJA MOSCA 2023-2024 – a la Llibreria Mitja Mosca

Segona edició del club de lectura Mitja Mosca. Us proposem una lectura mensual de ficció per conèixer llibres – nous i no tan nous – de diferents autors i autores, temes, estils… i poder compartir-ne la lectura amb la gent participant. Una oportunitat per parlar de llibres i literatura.

Club de lectura conduït per les llibreteres de Mitja Mosca

Inscripció tot el club (9 sessions): 63€
Inscripció trimestral (3 sessions): 24€ el trimestre
Inscripció sessió individual: 10€

Inscripcions a: llibreria@mitjamosca.com

 

SEGON TRIMESTRE

DIMARTS 20 DE FEBRER, 19:30h

Inventari de coses perdudes, de Judith Schalansky (Més llibres / Acantilado)

Tuanaki, el tigre del Caspi, l’unicorn de Guericke, la Vil·la Sacchetti, El noi de blau de Murnau, els cants d’amor de Safo, el palau dels Von Behr, els set llibres de Mani, El port de Greifswald de Caspar David Friedrich, el jardí enciclopèdic, el Palau de la República i les selenografies de Kinau: coses extintes, desaparegudes i, en alguns casos, oblidades. Judith Schalansky (autora del best-seller Atles d’illes remotes) combina ara història, records personals i ficció per bastir un museu integrat per dotze peces d’altíssima intensitat literària, cadascuna inspirada en una cosa fascinant que ja no tornarà.

 

TERCER TRIMESTRE

DIMARTS 26 DE MARÇ, 19:30h

Crist es va aturar a Èboli, de Carlo Levi (L’Avenç / Pepitas de Calabaza)

El 1935 el règim feixista va confinar el pintor i escriptor torinès Carlo Levi a la regió meridional de la Lucània. Metge de formació, imbuït d’un humanisme profund, Levi va descobrir al sud d’Itàlia un món pagès deixat de la mà de Déu —d’aquí el títol— i regit per una lògica del tot diferent, amb una existència arrelada a la terra i amb un sistema de creences ancestrals, on es fan presents la màgia i la bruixeria. La lucidesa i l’empatia amb què, pocs anys després, Levi descriu aquell món basteixen una obra punyent i apassionada, amarada de pietat i de solidaritat, a mig camí entre la narració, la crònica i l’assaig sobre la “qüestió meridional”.

 

DIMARTS 30 D’ABRIL, 19:30h

Aliment, de Martí Sales (Club editor)

Explicar històries i menjar: els dos plaers més vells del món, a més de l’altre que compartim amb les bèsties. ¿O potser les bèsties també s’expliquen històries? Les vint-i-set que hi ha dins Aliment van plenes de preguntes. I Martí Sales no viu al Paradís, però com Eva queixala la poma per curiositat i per fam. I tampoc no és Xahrazad, però podria passar-se tres anys explicant històries a un califa pel pur plaer d’explicar-les. El seu llibre és l’abecedari d’un voluptuós i neix del buit que anticipa el desig —el que fa que salivem per una truita a la francesa.

 

DIMARTS 28 DE MAIG, 19:30h

Peluquería y letras, de Juan Pablo Villalobos (Editorial Anagrama)

Aquesta podria ser una novel·la picaresca, encara que, segons les recepcionistes de la clínica de gastroenterologia on el protagonista li practiquen una colonoscòpia, bé podria ser una novel·la negra, amb misteris intricats, accidents macabres, proves incriminatòries i dos sospitosos gens comuns: una perruquera bretona de passat fosc i un vigilant de supermercat obsessionat amb escriure el testimoniatge de les seves experiències en la vida.
Juan Pablo Villalobos desplega el seu característic humor intel·ligent, la seva perspicàcia d’observador, la seva capacitat per a descobrir el que és estrany en el quotidià. Una novel·la sobre l’amor, la vida familiar, els diners, l’èxit professional, la rutina, el futur, la salut i el sentit de la literatura en temps de ressentiment i odi.

 

*En cas de no cobrir el mínim de places establertes l’activitat s’anul·larà i es retornarà l’import de l’inscripció a la gent inscrita.

Més informació a https://www.llibreriamitjamosca.com/clubs-de-lectura/club-mitja-mosca-2023-2024

<< Tornar a l’Inici

Subscriu-te

Vols rebre la nostra Newsletter? Amb ella et podràs assebentar de tot el que passa i pots fer a Badalona

Veure la política de privacitat

* Camps obligatoris