Llibreria Mitja Mosca

Ubicació

Llibreria Mitja Mosca
Carrer d'Ignasi Iglesias, 48, 08912 Badalona, Barcelona

Més Informació

Més informació

Data

02.04.2024
Caducat!

Hora

7:30 pm

CLUB DE LECTURA “VOSTÈ ÉS AQUÍ”: Literatura grega – a la Llibreria Mitja Mosca

Iniciem el club de lectura “Vostè és aquí”. En aquests cicles triarem un país, nació o llengua per conèixer obres literàries i autors de la literatura escollida que ens permetin conèixer la història d’una regió a través dels llibres així com el seu panorama literari. És una proposta que neix de la inquietud de conèixer obres de la literatura de diversos llocs, així com aprofundir en la seva història a través d’obres literàries.

Aquesta primera edició us proposem un breu recorregut per la literatura grega contemporània. Llegirem tres autors – Nikos Kazantzakis, Antonis Samarakis i Rea Galanaki – i a través de les lectures suggerides coneixerem tres moments diferents de la història de Grècia.

Ens reunirem un dimarts al mes per comentar una de les lectures escollides. El club el conduirà la traductora grega Maira Fournari que ens parlarà dels autors i del context històric en què transcorren els llibres i acompanyarà el debat entre els participants.

Conduït per la Maira Fournari

és grega i establerta des de fa uns anys a Barcelona. És llicenciada en Filologia Grega i Lingüística de la Universitat d’Atenes, va completar els Estudis del Programa de Doctorat de
traducció i interpretació de la Universitat de Màlaga i actualment estudia el Màster a distància d’Ensenyament de grec modern com a llengua estrangera de la Universitat de Nicòsia.
Dedica el seu temps professional a la docència i la traducció. Ha impartit classes de traducció i de llengua i literatura espanyoles i neogregues a la Universitat de Màlaga, a l’Institut Cervantes i l’Institut Francès d’Atenes. Actualment, condueix el Club de lectura del departament de grec a l’EOI de Drassanes, de Barcelona.
Alhora, ha efectuat diversos tipus de traduccions. Ha traduït diversos assaigs, relats, obres teatrals i poemes d’escriptors i poetes espanyols i catalans com Federico García Lorca, Luís Rojas Marcos, Pedro Olalla, Ricardo Fernández Esteban, Quim Monzó, Pere Calders, Carles Riba, Joan Margarit, Gabriel Ferrater i Miquel Martí i Pol.

Cicle complet (3 sessions): 24€
Preu Sessió individual: 10€
Inscripcions a: llibreria@mitjamosca.com

*Fi del període d’inscripció el 20 de gener

Aforament limitat

Sessions:

DIMARTS 2 D’ABRIL, 19.30h

L’última humiliació, de Rea Galanaki (Tigre de paper)

L’última humiliació narra l’epopeia de dues jubilades gregues enmig de la crisi que sacseja el país. Es tracta d’una obra polifònica, amb personatges representatius de l’actual societat grega. Tot plegat en una Atenes degradada, i posant en relació les manifestacions del febrer del 2012, l’època més dura de la crisi grega, amb la revolta de la Politècnica del 1973, durant la dictadura dels Coronels.

L’autora ens ofereix una novel·la social exquisida, una balada melancòlica dels sensesostre, una narració lírica dels vaivens de l’ànima.

*En cas de no cobrir el mínim de places establertes l’activitat s’anul·larà i es retornarà l’import de l’inscripció a la gent inscrita.

 

Més informació a https://www.llibreriamitjamosca.com/cursos/cicle-astronomia

<< Tornar a l’Inici