Museu de Badalona

Ubicació

Museu de Badalona
Pl. Assemblea de Catalunya, 1 08911 Badalona Barcelona
Web
https://www.museudebadalona.cat

Més Informació

Més informació i entrades

Data

18.05.2023
Caducat!

Hora

De dimarts a dissabte de 10 a 14 h i de 17 a 20 h. Diumenges i festius de 10 a 14 h
7:00 pm - 8:30 pm

ELS VESTITS DELS GEGANTS, EL PAS DEL ANYS (SEGLES XIX-XXI) – EXPOSICIÓ ANASTASI I MARIA 165 ANYS. DE LA VILA A LA CIUTAT al Museu de Badalona

Conferència: Els vestits dels gegants, el pas del anys (segles XIX-XXI).

A càrrec de Pau Fernández, indumentarista i gestor cultural.

La xerrada té lloc en el marc de l’exposició Anastasi i Maria, 165 anys: de la vila a la ciutat que es pot veure al Museu fins al 28 de maig.

Del 20 d’abril al 28 de maig de 2023

Aquest mes de maig, els gegants Anastasi i Maria, els més antics de Badalona, estrenaran vestits. Aquest fet és el pretext per a una exposició que en ressegueix la vida i la història. Com va ser que es van comprar? Qui ho va fer? En quines activitats han participat? Per què van deixar d’estar presents a les festes? Com es van recuperar fins arribar al moment actual, en què són, conjuntament amb l’àliga, un dels símbols més destacats de la festa i de la identitat badalonina?

L’exposició mostrarà vestits i complements que ha lluït aquesta parella de gegants al llarg del temps, des que es va recuperar el 1986. També es tractarà de la música que els acompanya i dels balls que hi estan associats. A més, un recull d’algunes de les actuacions i actes en què han participat serà també protagonista d’aquesta mostra i ens ajudarà a conèixer millor aquesta parella de gegants, hereva dels primers que hi va haver a la ciutat.

Entrada lliure fins a completar l’aforament

 

<< Tornar a l’Inici