Museu de Badalona

Ubicació

Museu de Badalona
Pl. Assemblea de Catalunya, 1 08911 Badalona Barcelona
Web
https://www.museudebadalona.cat

Més Informació

Més informació i entrades

Data

25.04.2024
Caducat!

Hora

De dimarts a dissabte de 10 a 14 h i de 17 a 20 h i diumenges de 10 a 14 h
Tot el dia

EXPOSICIÓ: FANG I FOC. LA CERÀMICA A BAETULO al Museu de Badalona

El fang és una matèria primera imprescindible per a la fabricació d’infinitat d’objectes i atuells quotidians, i la cultura romana el va saber treballar tant amb gran qualitat com amb notable quantitat. En aquest sentit, Baetulo no és una excepció: hi trobem una bona varietat de peces de l’àmbit de la construcció (antefixes, teules, totxos…), del món domèstic (peces de teler, ares, llànties, vaixella…) o dels sectors productiu i comercial (àmfores), que distribuïen productes com l’oli, el vi o les salaons.

A l’exposició Fang i foc. La ceràmica a Baetulo, podreu veure una àmplia mostra d’aquests objectes –més de 150-, procedents de la reserva del Museu i de les darreres excavacions dutes a terme, tant a l’interior com als suburbis de la ciutat romana. A través d’aquestes peces, moltes recentment restaurades i que en alguns casos es mostraran per primera vegada, repassarem el procés del treball del fang, des de la seva obtenció fins a la comercialització i l’ús, passant pel treball a les terrisseries, i descobrirem l’autèntic valor d’aquest material, aparentment humil, tan important a la Badalona romana.

Oberta de dimarts a divendres de 17 a 20 h. Dissabtes de 10 a 14 h i de 17 a 20 h. Diumenges de 10 a 14 h. Entrada lliure

Més informació a https://www.museudebadalona.cat/esdeveniments/

 

<< Tornar a l’Inici