Espai Betúlia

Ubicació

Espai Betúlia
C/ Enric Borràs, 43-47 08912 Badalona, Barcelona
Web
http://www.espaibetulia.cat

Més Informació

Més informació

Data

30.01.2024
Caducat!

Hora

7:00 pm

Exposició “La voz del hilo” a l’Espai Betúlia

  

Del 30/01 al 20/03/2024

A les darreries del segle XIX el sector tèxtil a Badalona va experimentar un creixement considerable. Tant l’Espai Betúlia com la biblioteca Can Casacuberta forman part de l’edifici que va ser la fàbrica Can Casacuberta, la primera empresa de l’Estat en teixits de llana de senyora i de fantasia a finals dels anys vint del segle passat. Bona part de les persones que hi treballaven eren dones, ja que la seva remuneració era inferior a la dels homes.

L’exposició «La voz del hilo» ens arriba des de Saragossa de la mà del col·lectiu d’artistes tèxtils Mottainai.ZGZ. La narrativa tèxtil és el traç unificador, els fils conten històries de persones anònimes, petits homenatges lírics que, trenats amb paraules, creen un discurs poètic i social. És, per tant, una oportunitat única de vincular el passat amb el present, una part de la història industrial i social de Badalona, amb el món de l’art tèxtil contemporani i de la paraula, però també, implícitament, un merescut homenatge a totes les dones que al llarg de la història han fet de l’agulla i el fil trinxera i eina de supervivència.

L’exposició es completa amb una sèrie de textos que il·lustren la presència en la literatura de dones en labor d’agulla.

ACTIVITATS COMPLEMENTÀRIES

– 31/01/2024 a les 19 h

˝Del corazón a la mano. Resistencia textil en Colombia
Passi del documental i col·loqui

– 31/01 i 01/02 de 10 a 13 h

Taller de frases mínimes
Dues sessions de tres hores cadascuna on es crearan peces tèxtils mitjançant el collage i l’escriptura.

– 15/02 i 16/02 de 10 a 13 h

Laboratori de poètica tèxtil
Dues sessions de tres hores cadascuna on s’explorarà el disseny d’un poema visual a partir del foto-brodat

– 15/02 i 16/02/2024 a les 19 h

Visita guiada
A càrrec de Mercy Rojas, comissària de l’exposició

 

Inscripció prèvia obligatòria per al Taller de frases mínimes, el Laboratori de poètica tèxtil i les Visites guiades del 22 de gener al 13 de febrer. S’ha de trucar al 93 464 62 55 o escrivir a espaibetulia@espai-betulia

 

Descarrega aquí el programa

Més informació a www.espaibetulia.cat

<< Tornar a l’Inici