Espai Betúlia

Ubicació

Espai Betúlia
C/ Enric Borràs, 43-47 08912 Badalona, Barcelona
Website
http://www.espaibetulia.cat

Més Informació

Més informació

Date

04.10.2023
Ongoing...

Hora

De dilluns a divendres de 10h a 20.30h
Tot el dia

Exposició: “Patria común. Delibes ilustrado” a l’Espai Betúlia

Del 12 de setembre al 27 d’octubre de 2023

Inauguració: 12 de setembre a les 19 h

“La infancia es la patria común de todos los mortales” és la frase que va pronunciar Miguel Delibes per a justificar l’èxit dels seus personatges infantils. I és que, efectivament, els infants creats per Delibes, alguns inoblidables, protagonistes o no de les seves novel·les i contes, van acabar per convertir-se en una de les constants de la seva obra literària.

L’any 2012 la Fundación Miguel Delibes va voler retre un homenatge a aquests petits personatges i va decidir fer-ho mitjançant la il·lustració, una disciplina pròxima a Delibes, que es va iniciar en el periodisme com a caricaturista. Es van seleccionar quinze textos de Delibes, pertanyents a deu de les seves obres (escrites entre 1947 i 1989), on nens i nenes de totes les edats, orígens, classes socials i caràcters, juguen un paper essencial. Cada text va ser lliurat a un il·lustrador de reconegut prestigi al nostre país a qui es va encarregar fer un retrat del nen protagonista i posar en imatges allò que el text de l’escriptor li suggeria.

El resultat és una exposició que es compon de trenta il·lustracions originals, de tècniques i estils molt diversos, que acompanyen els textos seleccionats de Miguel Delibes, a més d’altres materials, com edicions il·lustrades de les seves obres, i els vint dibuixos originals del mateix Delibes que van servir per a il·lustrar, en 1960, una edició per a escolars nord-americans de la seva obra El camino

Les il·lustracions recullen les constants en l’obra de l’autor, petites «terres de tots» que conformen la nostra «pàtria comuna»: l’arrelament a la terra, el respecte per la naturalesa, la defensa del món rural, la vida a la ciutat, el progrés, l’amistat, la família, l’amor, la tradició, la guerra o la mort.

Activitats complementàries:

04/10/2023 a les 19 h: «Semblanza de Miguel Delibes», per Elisa Delibes de Castro

23/10/2023 a les 19 h: Visita comentada, per Amb Marisa Sotelo (UB)

Visites escolars i tallers a concertar per a Educació Primària i Secundària

 

Baixa el programa DELIBES-DEF-10

Més informació a https://www.espaibetulia.cat/#

<< Tornar a l’Inici

 

 • 00

  díes

 • 00

  hours

 • 00

  minutes

 • 00

  seconds