Llibreria Mitja Mosca

Ubicació

Llibreria Mitja Mosca
Carrer d'Ignasi Iglesias, 48, 08912 Badalona, Barcelona

Més Informació

Més informació

Data

08.05.2023
Caducat!

Hora

7:00 pm - 8:30 pm

Sessió “ROSI BRAIDOTTI I LA POSTHUMANITAT” – CICLE DE PENSAMENT POLÍTIC: la fi del present i propostes de futur a la Llibreria Mitja Mosca

CICLE DE PENSAMENT POLÍTIC: la fi del present i propostes de futur

El cicle està format per tres sessions, cadascuna dedicada a un filòsof polític representatiu d’un aspecte de l’actualitat. Cada sessió s’estructura en una presentació de cada autora, i un debat posterior. La primera tractarà de Marina Garcés i la Reil·lustració, la segona sobre Franco “Bifo” Berardi i la Futurabilitat, i la darrera sobre Rosi Braidotti i la Posthumanitat. L’objectiu de tot plegat és imaginar una filosofia política afirmativa que atengui els problemes socials d’avui.

Conduït per l’Andreu Navarra

Dilluns 6 de març – MARINA GARCÉS I LA REIL·LUSTRACIÓ
En un temps en què la credulitat ha deixat pas a la conformitat i ha desterrat l’esperit crític de les nostres identitats. Marina Garcés proposa una actualització de l’aposta il·lustrada, entesa com el combat radical contra la credulitat. És començar a trobar els indicis amb els quals filar, novament, els temps vivibles.

Dilluns 3 d’abril –
FRANCO “BIFO” BERARDI I LA FUTURABILITAT
La “futurabilitat” posa en relleu la multiplicitat de futurs possibles en l’actual conformació del món. Si avui el desplegament dels esdeveniments se’ns presenta com a inevitable, és perquè el codi capitalista tradueix les dinàmiques de la innovació a la lògica de l’acumulació privada. “Bifo” assenyala que per a desenvolupar altres possibilitats immanents és necessari emancipar al coneixement respecte del paradigma econòmic vigent i alliberar el temps humà de les limitacions del treball assalariat per mitjà de la tecnologia.

Dilluns 8 de maig – ROSI BRAIDOTTI I LA POSTHUMANITAT
“Posthumà” és un terme que vol descriure, des de múltiples perspectives, la mena de subjectes que estem esdevenint, més enllà de l’humanisme clàssic i de l’antropocentrisme. Braidotti ens convida a pensar sobre nosaltres d’una altra manera a fi de poder dur a la pràctica una ètica afirmativa, la que alimenta el nostre desig de perseverar en una vida millor en aquest planeta malmès, en companyia dels altres (orgànics, materials i tecnològics).

Inici de les sessions a les 19h
Inscripcions a: llibreria@mitjamosca.com

 

Més informació a https://www.instagram.com/p/CnuQ87QNq-l/?utm_source=ig_web_copy_link

<< Tornar a l’Inici