CURS “EL COR DE LES TENEBRES”, DE JOSEPH CONRAD. PER MONTSE VANCELL A L’ESPAI BETÚLIA

26 de setembre a les 19 h
Dins del curs EL VIATGE A LA LITERATURA (Clàssics de la Narrativa)

Aquest curs, coordinat per Blanca Bravo, partint d’una de les primeres narracions de què tenim notícia -l’Odissea, d’Homer- proposa un recorregut per alguns dels grans títols que la literatura universal del segle XX ha dedicat al viatge com a transformació i cerca del sentit de la vida.

Des de Londres fins al riu Congo, El cor de les tenebres explica l’aventura d’un personatge que intenta desmuntar el negoci d’esclavatge que el rei belga Leopold II fa girar entorn dels diamants i el marfil de la zona. L’obra mostra una dura crítica i combat la injusta situació dels esclaus de manera que, juntament amb altres denúncies internacionals com les d’Arthur Conan Doyle, va ser un dels elements que afavoriren que l’estat belga s’ocupés de l’administració del Congo menys d’una dècada després de la publicació de la novel·la. Aventures, riscos i triomfs recorren les pàgines d’aquest viatge per l’Àfrica més profunda.

 

 

Montse Vancells Flotats va estudiar Filologia Catalana a la Universitat de Barcelona i té tres posgraus (Terminologia, Política Lingüística i Gestió del Multilingüisme, i Accessibilitat en la Comunicació). Ha traduït al voltant de 40 títols de literatura infantil i de narrativa, entre els quals tres de Joseph Conrad. És professora associada de traducció de la UVic-UOC, activitat que compagina amb la gestió d’una empresa de serveis lingüístics que va fundar fa uns 25 anys. L’apassiona la llengua, la literatura i la interculturalitat.

Baixa el programa

Assistència lliure. L’aforament, però, és limitat. Recomanem inscripció prèvia trucant al telèfon 93 464 62 55 o escrivint a espaibetulia@badalona.cat i indicant nom, cognoms i telèfon.

Més informació a https://www.espaibetulia.cat/#
 
 

<< Tornar a Actualitat