Taller i Concert de Rumba Carabutsí - Posem colors a la Salut

Fecha

27.08.2022
¡Caducado!

Hora

8:00 pm

Taller i Concert de Rumba Carabutsí – Posem colors a la Salut

La iniciativa s’emmarca en el programa “Barris i Comunitats: motors de transformació social” que pretén fomentar una convivència inclusiva, la participació i la cohesió social al barri de la Salut

Dissabte 27 d’agost a les 20 hores la plaça d’Antonio Machado, situada al barri de La Salut, acollirà un concert de rumba catalana a càrrec de l’Associació Carabutsí. L’actuació, que inclourà un taller previ de palmes i una xerrada on s’explicarà els orígens de la rumba i del poble gitano, busca fomentar la convivència inclusiva en un barri amb diferents tipologies de població i dificultats estructurals.

La iniciativa presenta aquesta oferta de contingut musical i de lleure i ofereix a la població amb menys recursos, o que no pot marxar del barri, un concert centrat en el mestissatge cultural. D’aquesta manera també es vol aprofundir en les relacions de veïnatge i vincle amb el col·lectiu gitano.

Aquest acte és el punt de sortida del projecte “Posem colors a La Salut”, que es continuarà desenvolupant en els pròxims mesos amb diverses activitats i accions per a aquest barri. L’objectiu és impulsar i donar suport a aquells sectors de la població que concentren més problemàtiques en l’àmbit social i econòmic i reforçar la identitat positiva del barri.

El projecte forma part del programa “Barris i Comunitats: motors de transformació social”, que depèn del Servei de Mediació de l’Ajuntament de Badalona i ofereix el recurs de la gestió de conflictes per promoure relacions comunitàries positives. Al mateix temps, aquest programa promou el treball horitzontal donant suport a les entitats, les associacions i les comunitats de veïns per abordar aquelles necessitats més urgents del barri i millorar-ne la qualitat de vida. L’activitat compta, a més, amb el suport de l’Associació Cultural Carabutsí per al desenvolupament integral de Cultura Gitana a Catalunya; l’Associació La Rotllana i la Fundació Salut Alta, amb la col·laboració de l’Àrea d’Igualtat i Sostenibilitat Social de la Diputació de Barcelona.

Associació Carabutsí

L’Associació Carabutsí, que significa “Que bo que és” en la llengua caló dels gitanos, és una entitat de gitanos i gitanes de Barcelona creada l’any 2018 i que treballa per al desenvolupament integral de la comunitat gitana a Catalunya. Gràcies a aquesta tasca, l’any 2020 van ser guardonats amb el Premi Ciutat de Barcelona de Cultura Popular. Actualment, l’associació està treballant en l’Arxiu de la Memòria Oral i Visual Gitana de Catalunya.

 

<< Tornar a l’Inici

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *