FILMETS obrirà el festival amb sorpreses a la sessió inaugural del 22 d’octubre

La 47a edició de FILMETS Badalona Film Festival, que es farà del 22 al 31 d’octubre, començarà amb una Sessió Inaugural que portarà diversos directors, actors i actrius fins al Teatre Zorrilla de Badalona. Aquesta sessió es farà el divendres 22 d’octubre, a les 20 hores, i presentarà 10 curtmetratges destacats, entre ells un curt que va ser candidat als premis Oscar i una ‘première’ internacional.

the letter room

A la Sessió Inaugural de FILMETS es podrà veure un curtmetratge que l’any 2020 va ser candidat a l’Oscar en la categoria de millor curt de ficció: ‘The letter room’, protagonitzat per Oscar Isaac. És un curt nordamericà, dirigit per la directora danesa Elvira Lind i que es va estrenar al festival de cinema HollyShorts. També va ser nominada al millor curtmetratge a Tribeca Film Festival i al Palm Springs International ShortFest. Una veritable joia cinematogràfica que tancarà la Sessió Inaugural de FILMETS.

La pel·lícula que obrirà el festival FILMETS 2021 serà una ‘première’ internacional: ‘Mi querido Juan Manuel’, un curtmetratge de 17 minuts protagonitzat per Maria Molins, Miguel Ángel Jenner i Michelle Jenner, i dirigida per José Luis López Ortiz.

També es presentarà la pel·lícula ‘A wish upon a satellite’, dirigida  per Leeni Linna, una jove directora estoniana de la qual se’n sentirà a parlar molt els propers anys segons afirma la crítica especialitzada. També es presentarà en aquesta sessió inaugural el curtmetratge ‘Survivers’, dirigit per Carlos Gómez-Trigo.

‘Això no va per llarg’

La 47a edició de FILMETS Badalona Film Festival serà l’edició que marcarà el retorn a la màxima normalitat possible d’un festival que l’any passat es va veure fortament alterat per la pandèmia. Per això, el lema d’aquesta edició és un cant a l’esperança: ‘Això no va per llarg’, referint-se a que la incidència de la Covid-19  ja va de baixa i pel fet que es tracta d’un festival de curtmetratges.

FILMETS presenta un total de 237 curmetratges a competició que es podran veure en 27 sessions competitives, de les quals 21 seran presencials. Aquestes sessions presencials es faran al Teatre Zorrilla de Badalona, l’Institut français de Barcelona i els cinemes Can Castellet de Sant Boi de Llobregat.

Totes les pel·lícules en competició a la Secció Oficial es podran veure a través de la pàgina web del festival: www.festivalfilmets.cat, per la qual cosa FILMETS es presenta per segon any consecutiu con un festival híbrid.

Tant les sessions presencials com les de la plataforma digital seran d’accés lliure i gratuït, tot i que caldrà registrar-se prèviament a la web del festival.

En les 27 sessions competitives hi haurà curtmetratges que seran ‘premières’ internacionals, europees o catalanes, i dues pel·lícules nominades als Oscar, així com curts guanyadors o seleccionats en festivals prestigiosos com Cannes, Clermont-Ferrand, Tribeca, Palm Springs o Sundance, entre d’altres.

Per primera vegada, l’Hospital Germans Trias serà seu oficial

FILMETS tindrà per primera vegada en la seva història 4 seus oficials: el Teatre Zorrilla de Badalona, l’Institut français de Barcelona, els cinemes Can Castellet de Sant Boi de Llobregat i l’Hospital Germans Trias (conegut popularment com l’Hospital de Can Ruti), que s’estrena com a seu oficial del festival.

Aquest any es recupera la seu de Sant Boi de Llobregat, que porta el festival a la comarca del Baix Llobregat, després que l’any passat no fos possible mantenir-la perquè els cinemes estaven tancats per la pandèmia.

La  principal novetat de 2021 és, però, que l’Hospital Germans Trias i Pujol serà per primera vegada seu oficial del festival. Així, tots els infants ingressats a la zona pediàtrica podran veure curtmetratges infantils al televisor de les seves habitacions. I a la resta d’habitacions de l’hospital s’hi projectaran curts de la Secció Oficial. Per veure aquestes pel·lícules ningú haurà de pagar perquè s’oferiran pel canal corporatiu de l’hospital, que és gratuït. Finalment, a la Sala d’Actes de l’hospital es projectaran curts per als professionals de l’hospital i pels estudiants universitaris que hi ha.

A diferència de les altres tres seus de FILMETS, l’Hospital Germans Trias no serà una seu competitiva.

Totes les sessions seran temàtiques

Per facilitar al màxim a l’espectador la tria de curtmetratges, totes les sessions competitives seran temàtiques. Així, el públic podrà triar, a tall d’exemple, entre veure els curts de la sessió Manifest o de la sessió Golfa -per posar dos noms coneguts de sessions clàssiques-, o les pel·lícules de les sessions Alta Tensió, Human Rigths, Dràmatics, Comèdia, Terrorífics o Vides Creuades, entre d’altres.

 

Pots consultar aquí totes les projeccions!

Més informació a https://www.festivalfilmets.cat

 

<< Tornar a Actualitat