L’Exposició RETRATS del Museu de Badalona ja es pot veure en línia

El Museu de Badalona ha començat a  treballar en l’opció de veure en línia les exposicions que van produint. La primera exposició que ja podrem veure en línia és RETRATS, l’exposició que reunia un conjunt de retrats en pintura o dibuix pertanyents al Fons d’Art del Museu, així com altres obres destacades que van ser prestades per a l’ocasió.

” El poeta Charles Baudelaire deia que el retrat és un gènere modest però que requeria de molta intel·ligència per part del creador, ja que no n’hi havia prou a reproduir el que veia, sinó que també havia de mostrar el que s’amagava rere el rostre de qui es pintava. Un retrat és, doncs, el fruit d’un diàleg silenciós entre artista i model que va molt més enllà de la similitud física. És el resultat d’un treball precís que transmet el moment i captura l’ànima de qui el protagonitza.”

Amb aquesta exposició, que recull un conjunt de retrats en pintura o dibuix pertanyents al Fons d’Art del Museu, així com altres prestats per a l’ocasió, el Museu de Badalona convida als espectadors privilegiats d’aquest diàleg íntim i proper tot descobrint qui s’amaga a cada costat de la tela. Gairebé totes les obres tenen algun tipus de relació amb Badalona, ja sigui pels artistes que les han creat o pels personatges que hi apareixen reflectits, de manera que la mostra esdevé un vehicle per donar a conèixer la biografia i la tasca tant dels pintors com de els persones retratades i, si és el cas, la relació que es va establir entre ells

Veure l’exposició en línia

Més informació a https://www.museudebadalona.cat

 

<< Tornar a QueSaps