Festes de Maig 2021

S’ha presentat el programa de les Festes de Maig de Badalona 2021. Enguany, a causa de les restriccions sanitàries provocades per la pandèmia, les activitats de les Festes de Maig seran en format estàtic, en espais perimetrats, aforament limitat i amb reserva prèvia.

Els responsables municipals han anunciat que tot i que el Dimoni de les Festes es plantarà a la platja el dia 1 de maig, finalment no es celebrarà la tradicional Cremada la vigília de Sant Anastasi per evitar la presència massiva de públic.

Pregó

Les jugadores del primer equip del futbol Club Esportiu Seagull Badalona seran les encarregades de pronunciar el pregó de les Festes de Maig 2021.

A causa de les mesures sanitàries de prevenció de la Covid-19, el pregó i tota la seva seqüència ritual es farà al Teatre Zorrilla, el divendres 7 de maig, i serà transmès en directe per Televisió de Badalona.

Nit de Sant Anastasi

Aquest any, a causa de la pandèmia de COVID-19, no es pot celebrar la tradicional Cremada del Dimoni, un dels actes emblemàtics de les Festes de Maig, ni el piromusical que el precedeix. El que sí que hi haurà, però, són diferents elements pirotècnics que s’encendran sense assistència de públic, i que aniran a càrrec de Coeters Dragón.

Cada 10 de maig, des de 1940, es crema un dimoni, precedit dels lluïments dels entremesos que fan el seguici, com un camí simbòlic per acomiadar-lo. Enguany, de manera excepcional, els elements festius faran aquest comiat des de la plaça de Barberà, ubicació on fa vuitanta-un anys es va cremar el primer Dimoni.

Així doncs, la plaça de Barberà serà l’escenari de l’Acte Sacramental, on els Diables de Badalona fan el ball parlat, de tradició centenària, que representa la lluita entre el bé, Sant Anastasi, i el mal, els borrons, la Diablessa i Llucifer, que intenten salvar el dimoni. L’Àliga, en nom dels badalonins, i deixant clar que triomfa el bé, acomiada el Dimoni.

Festivitat de Sant Anastasi

De bon matí el dimarts 11 de maig se sentiran per la ciutat els grallers de Badalona que sortiran a anuncia la festivitat de Sant Anastasi juntament amb el toc de festa de les campanes de Santa Maria.

Un cop tothom ben despert, toca anar a ofici a l’església de Santa Maria. A l’Anada a Ofici es representa la versió infantil dels balls, que es podran veure com llueixen des de la plaça de Barberà. Seguidament, l’Ofici Solemne. En l’ofertori, l’Àliga tornarà a fer el seu ball.

A la tarda, hi ha la Passada de Sant Anastasi, que enguany no es podrà gaudir amb el tradicional recorregut, però amb l’intent de mantenir el ritual, els elements sortiran igualment al carrer. De manera acotada i amb reserva prèvia d’entrada, es podrà veure una representació d’aquesta processó a la plaça de la Ciutat Romana i a la plaça de Barberà, i finalment també se celebrarà l’últim ball de sant Anastasi i el cant dels goigs.

Parc de Can Solei

Dimarts 11 de maig

11.30 h, On són els dragolins?

18.30 h, Va de Gegants. Un gran retrobament

21 h, Nit de Foc

PROGRAMACIÓ ARTÍSTICA

Parc de l’Escorxador

Divendres 7 de maig

20 h, David Ros

Dissabte 8 de maig

11 h, Envà, Cia. Amer i Àfrica

13 h, River Omelet

18 h, Aydená

20 h, Radio Tributo

Diumenge 9 de maig

11 h, Enric Magoo i mags de Badalona

13 h, Volver, Lora de Goya

18 h, Edu Esteve

20.30 h, Herència, La Industrial Teatrera

Dilluns 10 de maig

11 h, El Petit Príncep, Cia. Petit Bombay

13 h, Bufa&Sons

Parc de Ca l’Arnús

Diumenge 9 de maig

A les 10.30 h, Zum, La Tresca i la Verdesca

A les 11.30 h, Flow, Pulmon Beatbox

A les 13 h, DJ Dimas

A les 18 h, Racó Íntim: Intana i Esmeralda Colette

Teatre Zorrilla

Dilluns 10 de maig

20 h, Maria Arnal i Marcel Bagés

Port de Badalona

Diumenge 9 de maig

A les 12 i a les 18 h, a la plaça de Capitania, Mostra de Dansa

Disseny del Dimoni i del cartell de les Festes de Maig

El disseny del Dimoni i el cartell de les Festes de Maig corresponen a les propostes guanyadores de l’any passat ja que el 2020, a causa de la situació d’emergència per coronavirus, es van haver de suspendre i es van celebrar unes Festes de Maig Confinades.

El 22è Premi de Disseny del Dimoni de Badalona, Crema’l tu! el va guanyar el dissenyador Albert Navarro. El constructor del Dimoni és l’artista Ramon de los Heros

Per la seva banda la guanyadora del disseny del cartell, que es tria a través d’un concurs que fa l’Escola Pau Gargallo de Badalona, va ser Sílvia Sànchez

Descarrega el programa

Més informació a https://festesdemaig.cat/

 

<< Tornar a Actualitat