Manifesta 15

L’any 2024 Manifesta, la Biennal Nòmada Europea, arribarà a Barcelona i la seva àrea metropolitana per celebrar la seva quinzena edició. Manifesta, fundada als Països Baixos l’any 1993, és la Biennal Nòmada Europea que canvia d’ubicació cada dos anys. Amb un fort enfocament en la cultura contemporània, els programes Manifesta són interdisciplinaris i inclouen treballs en art, urbanisme, disseny social i participació comunitària.

La 15a edició de Manifesta, tindrà una escala mai abordada a les catorze edicions anteriors i hi participaran un total de deu municipis catalans: Badalona, Cornellà de Llobregat, El Prat de Llobregat, L’Hospitalet de Llobregat, Granollers, Mataró, Sabadell, Sant Cugat del Vallès, Santa Coloma de Gramenet i Terrassa.

Els tres nodes geogràfics que s’han seleccionat són: el riu Besòs, el delta del Llobregat i la serra de Collserola. El punt en comú entre aquests nodes és la presència com a grans sistemes naturals i espais oberts que envolten la metròpoli de Barcelona, però la seva presència està en estreta relació amb el desenvolupament urbà i industrial. La quinzena edició del Manifesta busca repensar Barcelona i la seva àrea metropolitana des de l’àmbit de la cultura, i reflexionar sobre com democratitzar institucions culturals o sobre com descentralitzar la cultura contemporània a Catalunya, entre d’altres qüestions.

Més informació a https://manifesta15.org

<< Tornar a Actualitat